woensdag 25 april 2012

Aan het einde van deze natte en koude maand april zijn de eerste sprietjes graan eindelijk boven de grond, hoera! In de thematuin zijn alle zes vakken met granen ingezaaid en nu wachten we op warmer weer voor de laatste twee vakken waar maïs en boekweit moeten komen. Hierbij een foto van een kiemend maïszaadje dat in de kas alvast mag beginnen met groeien. Ook de lathyrus is in de kas voorgezaaid en staat al flink boven de grond. Dit jaar willen we tussen de granen opnieuw wat graanonkruiden zaaien, maar het valt nog niet mee om de echte onkruiden te pakken te krijgen. De pakjes met bloemenzaden bevatten allerlei verbeterde en doorgekweekte varianten; extra grote bloemen of prachtige kleurvariaties. Maar net zoals we de oude graansoorten willen laten zien, zoeken we ook hier net zo lang tot we de “gewone” plantjes vinden die intussen dus niet zo gewoon meer zijn.

2 opmerkingen:

  1. mooie foto Bettie, als het nog lastig is om het het juiste onkruid te vinden om te zaaien zal ik met wieden ook goed uit moeten lijken wat ik weghaal! Marc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In ieder geval weten we nu welk onkruid gezaaid is: Klaproos, Korenbloem en Bolderik. Vorig jaar was het een onbekend mengsel, dat is heel wat lastiger!

    BeantwoordenVerwijderen