dinsdag 8 maart 2016

Februari 2016

De zachte winter heeft sommige planten aardig in de war gebracht. In februari zijn er toch nog een aantal nachten geweest met temperaturen net onder nul en dat heeft de vroeg bloeiende Magnolia kobus geen goed gedaan. De knoppen waren al halverwege januari begonnen uit te lopen en die vroege bloemen zijn nu door de vorst beschadigd en verschrompeld.
Gelukkig zijn er nog een flink aantal minder haastige knoppen over.

Voor de Middentuin worden nu plannen gemaakt om de vierkante bakken midden in het grasveld te vernieuwen. De houten omranding is aan het rotten en valt uit elkaar. Ook de paden in het grasveld zijn met hun houtsnippers erg gevoelig voor het vocht dat nogal overvloedig valt, ze zijn vaak soppig en verteren veel te vlug. Het plan is om er tegelpaden van te maken.
Een ander probleem met deze plantvakken is dat de Metasequoia's voor veel schaduw zorgen zodat de planten in de buitenste bakken niet erg goed groeien. De nieuwe vakken zullen meer in de zon komen te liggen.
Hieronder een foto van de bestaande situatie. In de winter zijn de Metasequoia's bladerloos in tegenstelling tot de echte Sequoia's die hun naalden het hele jaar houden dus nu is er nog zon genoeg, of dat zou er zijn als de zon wat hoger zou staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten