donderdag 2 juni 2016

Mei 2016

Dit jaar is er speciale aandacht voor de planten uit Japan en daarom zijn in de Middentuin een aantal specifiek japanse groentes ingezaaid. Ze staan allemaal in de middelste vier vakken zodat ze het meeste kunnen profiteren van het zonlicht tussen de twee grote Metasequoia's in. De bordjes staan allemaal direct aan het middenpad en zijn daardoor gemakkelijker te lezen.
Intussen komen de eerste blaadjes al boven de grond, zoals die van de Japanse radijs (Raphanus raphanistrum 'Sakurajima'), zie foto.

De verfplanten staan nu voor het derde jaar in de Thematuin die we intussen misschien wel de Verftuin zouden kunnen noemen. Veel verfplanten zijn vaste planten en ontwikkelen zich elk jaar beter. De éen- en tweejarige planten moeten steeds vernieuwd worden. De Wouw is net gezaaid en zal dus als tweejarige plant dit jaar niet bloeien.
Wat wel bloeit is de Indigofera kirilowii (zie foto hieronder), een plant die zoals de naam al zegt een leverancier is van indigo, de blauwe kleurstof voor bijvoorbeeld spijkerbroeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten