zaterdag 11 maart 2017

Februari 2017

In Februari is het nog altijd echt winter. Nachtvorst, een beetje sneeuw, een beetje ijzel en verder veel kou en nattigheid. Geen tijd om echt te tuinieren, Behalve in de kassen waar de vrijwilligers geholpen hebben met snoeien, opruimen en verpotten van kasplanten.
In de Middentuin zijn de oude houten randen rondom de vierkanten in het midden van grasveld helemaal verwijderd, ze vielen al uit elkaar. Er komt een heel nieuwe omranding van cortenstaal voor in de plaats, met een andere vorm.
Toch is er in de botanische tuin wel iets te beleven. Het is weer tijd voor de Hamamelis bloei, maar behalve dat zijn er ook andere bloeiers. Zoals de heerlijk geurende Winterzoet (Chimonanthus praecox) en de Sarcococca. Ze hebben geen erg opvallende bloemen, de Sarcococca bloemetjes zijn haast helemaal verstopt onder zijn wintergroene blaadjes, maar wie in de buurt komt zal zich altijd afvragen waar de geur toch vandaan kan komen.

Dit zijn de bloemetjes van de Winterzoet, en vergeet niet om er van onderaf in te kijken want de hangende kelkjes zijn aan de buitenkant onopvallend vuilwit.


En dit zijn bloemetjes van de Sarcococca hookeriana, de meest grootbloemige van de sarcococca soorten in de Delfts botanische tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten