donderdag 4 mei 2017

April 2017

In de maand april is verder gewerkt aan de vernieuwing van de Middentuin. De cortenstaal omranding is ter plekke aan elkaar gelast en horizontaal gesteld, en wordt nu ingevuld met goede grond. Ook de betegeling is bijna klaar. Binnenkort kan begonnen worden met het inzaaien en planten.
Hieronder een foto van de huidige stand van zaken.


Ook in de Thematuin is veel veranderd. Alle verfplanten zijn verplaatst naar de nieuwe langwerpige verhoogde bedden aan de achterkant van de tuin. Ze hebben daarmee een permanente plek gekregen.
In de Thematuin worden alle vierkante vakken omgespit en voorzien van nieuwe grond. Dit jaar komen er kleurrijke bloembedden van eenjarige planten.

De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage in de zorg voor een mooie tuin, en in dit jubileumjaar wordt extra hard gewerkt. Niet alleen in de Middentuin en Thematuin maar ook in het verzorgen van de paden, de rotstuin en rode lijst planten en in de tropische kassen.
In de kassen groeit alles het hele jaar door en er zijn altijd interessante planten, bloemen of vruchten te ontdekken. Op dit moment bloeit er een Kaempferia ovalifolia, zie de foto hieronder. De bloem komt direct uit de wortelstok voordat de bladeren zich ontwikkelen en wordt ook wel Indische crocus genoemd. De plant is lid van de gemberfamilie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten