woensdag 6 december 2017

November 2017

Het zijn weer donkere en koude tijden, de eerste nachtvorst heeft de Oost-Indische Kers en de zachte blaadjes en stengels van de Oca (Oxalis tuberosa) platgelegd. Tijd om de Oca te oogsten dus.
Er zijn verschillende soorten geplant maar pas bij het opgraven is te zien wat er anders aan is. Hier een foto van de opgegraven knolletjes en waar ze gestaan hebben.

In elk kwadrant heeft een andere soort gestaan. Van links naar rechts in de plastic zakken: Oxalis "Albino","Amarillo", "New Zealand", "White Wonder/Yellow Pink Flame".
Het lijkt alsof "Amarillo" de meest succesvolle is geweest maar het zijn heel veel kleintjes. Voor volgend jaar zou "New Zealand" toch beter zijn, allemaal redelijk grote knolletjes en nog leuk van kleur ook. Dus de knolletjes niet allemaal opeten en vorstvrij bewaren, dan kunnen we ze weer planten!
Op de volgende foto is te zien hoe de knolletjes groeien. Dit is "Amarillo", het spaanse woord voor geel al hebben ze ook een streepje rood. Verder een wortel met "White Wonder" en wat "New Zealand" knolletjes.


1 opmerking: